Bangladeš i Butan

ZEMLJA BENGALA I ZEMLJA OGNJENOG ZMAJA

Polazak: 15. FEBRUAR 2017.
17 dana / 14 noćenja

Bangladeš je jedna od najgušće naseljenih zemalja smeštena na delti reka Ganga i Bramaputre.. Veličanstveno zelena, isprepletena rekama koje se ulivaju u zaliv Bengala, sa svojim plovnim putevima, magičnim selima, izuzetnom ljubaznošću svojih stanovnika, ova zemlja pleni sve veći broj turista. Iako su mangrove šume, plantaže čaja i bengalski tigrovi nacionalnog parka Sundarbans najčuveniji, zemlja ima niz manje poznatih atrakcija koje čekaju da budu otkrivene kao što su ostaci budističkih hramova u Parhapuru, džamija sa 60 kupola iz XV veka i stare džamije i mauzolej Bagerhat-a (pod zaštitom UNESCO-a), običaji starosedelačkih plemena i još dosta toga…
Butan, kraljevina smeštena između Kine i Indije, u velikoj meri izolovana od spoljašnjeg sveta.. Zemlja obavijena legendama, mistična i jedinstvena. Čitav Butan se naslanja na južnu stranu Himalaja, prostirući se od kraja doline reke Bramaputra do vrhova Himalaja. Razlika između rubova doline na jugu Butana i najviših vrhova na severu je 7 000 metara. Najviši vrh, Gangkhar Peuensum, je na 7.541 metar nadmorske visine i najveći je vrh na koji nikad nije stupila ljudska noga. Više od dve trećine kraljevine pokriveno je šumama. Šume se nalaze na jugu zemlje, a u srednjem delu prostiru se plodne ravnice koje su i najgušće naseljen deo Kraljevine. Butan je ostao je praktično nepromenjen vekovima. Planinsko kraljevstvo ostaje zagonetno, netaknuto i duboko duhovno. Budizam, državna religija, utiče na svaki aspekt života. Zemlja je veoma istrajna u svojoj želji da se očuva budistička tradicija. Jedinstven u svetu, pokazatelj Kraljevine za uspeh se meri u bruto nacionalnoj sreći, za razliku od bruto domaćeg proizvoda. Ideja kralja Jigme Singye Wangchuck, je holistički pristup razvoju ljudi. Butanci su dobro obrazovani, nasmejani i zabavni ljudi, srećni su kada mogu da pomognu posetiocima da bolje upoznaju njihovu izuzetnu zemlju. Put do ovog planinskog kraljevstva nudi izazovan upliv u izgubljeni svet, smešten u okrilje veličanstvenih Himalaja.

PREUZMITE CENOVNIK

 Program putovanja BANGLADES I BUTAN, Cenovnik br. 1 od 20.10.2016.pdf

NAPOMENA: Podaci na web site-u su informativnog karaktera. Zvaničan je samo štampani cenovnik koji je sastavni deo prijave i ugovora.

 bugarska-plavokopaonik-zelenoslovenijabanjeplanica-skokovi-zeleno

 hrvatska-zelenogrcka-plavoprag-zvenecija-plavo